Wykonanie
Mój mąż lubi domowe wyroby..i tak oto specjalnie dla niego [ córki za bardzo nie przepadają za takimi wyrobami] zrobiłam coś w stylu
salcesonu ..

1
golonka wieprzowa2 porcje rosołowe1 szyja indycza2-3
marchewki1
cebula2 ząbki
czosnkusól,
pieprz,
wegetalistek, ziele
żelatyna na 2,5 litra
Mięso opłukać i włożyć do dużego garnka. Zalać zimną
wodą i wstawić na gaz. Warzywa oczyścić i umyć , pokroić i dodać do
mięsa.Dodać
przyprawy i gotować a małym ogniu do miękkości
mięsa [ usunąć szumowiny]. Ugotowane
mięso wyjąć, lekko przestudzić, oddzielić od kości i pokroić na małe kawałki.
Wywar przecedzić przez sitko, lekko przestudzić,
marchewkę pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić
pieprzem, dodać
czosnek przeciśnięty przez praskę. Do gorącego
wywaru dodać
żelatynę. Dokładnie wymieszać. Przestudzić.Przelać do dowolnej foremki i odstawić do zastygnięcia.




Poznaj młodego człowieka, z niewielkiej miejscowości, który w wieku 21 lat przekroczył barierę 1 miliona złotych obrotu w swojej firmie internetowej...