ßßß Cookit - przepis na Salceson z golonki

Salceson z golonki

nazwa

Wykonanie

Mój mąż lubi domowe wyroby..i tak oto specjalnie dla niego [ córki za bardzo nie przepadają za takimi wyrobami] zrobiłam coś w stylu salcesonu ..
1 golonka wieprzowa
2 porcje rosołowe
1 szyja indycza
2-3 marchewki
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, wegeta
listek, ziele
żelatyna na 2,5 litra
Mięso opłukać i włożyć do dużego garnka. Zalać zimną wodą i wstawić na gaz. Warzywa oczyścić i umyć , pokroić i dodać do mięsa.Dodać przyprawy i gotować a małym ogniu do miękkości mięsa [ usunąć szumowiny]. Ugotowane mięso wyjąć, lekko przestudzić, oddzielić od kości i pokroić na małe kawałki. Wywar przecedzić przez sitko, lekko przestudzić, marchewkę pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić pieprzem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Do gorącego wywaru dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać. Przestudzić.Przelać do dowolnej foremki i odstawić do zastygnięcia.
Poznaj młodego człowieka, z niewielkiej miejscowości, który w wieku 21 lat przekroczył barierę 1 miliona złotych obrotu w swojej firmie internetowej...
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/10/1512salceson-z-golonki.html