Wykonanie

Tiramisu..pomysł
Winiary..szybki do zrobienia..ja zrobiłam z dwóch opakowań, bo jedno to trochę jak na moją 4 osobową rodzinkę.250 ml
śmietanki 30%100 g podłużnych
biszkoptów2 łyżki
kawy rozpuszczalnejpomysł na tiramisu z sosem o smaku
amaretto WiniaryZawartość większej saszetki wymieszać z 250 ml (schłodzonej poniżej 10 st. C)
śmietanki 30%, następnie wymieszać mikserem na szybkich obrotach przez około 2 minuty. Odstawić do schłodzenia do lodówki. W tym czasie przygotować sos.Sos o smaku
amaretto to: 2 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej i zawartość mniejszej saszetki wymieszać ze 150 ml gorącej
wody. Odstawić i ostudzić do pokojowej temperatury.
Biszkopty nasączyć w sosie i ułożyć warstwę w pucharkach.Następnie nałożyć warstwę kremu, po czym jeszcze jedną warstwę nasączonych
biszkoptów i kremu. Chłodzić w lodówce minimum 1,5 godziny.Przed podaniem deser można posypać
kakao lub
kawą, wedle uznania.