Wykonanie
Właśnie wychodzę do Angeliki na pogaduchy. Zgodnie z polską zasadą gościnności nie powinno przychodzić się z pustymi rękami, więc ja ze sobą zabieram
kawowy deserek. Wykonanie go nie zajęło mi więcej niż 7 min. Wygląda pysznie mam nadzieję, że będzie smakował tak samo:)Składniki:- 250 ml
śmietany kremówki 30%- opakowanie
biszkoptów- pół szklanki
kawy rozpuszczalnej- 2 łyżki
dżemu malinowego
Wykonanie:
Biszkopty moczymy w
kawie pojedynczo, aby nie rozmokły i układamy na dno miseczek, kolejno kładziemy warstwę ubitej
śmietany kremówki. Znowu
biszkopty i
bita śmietana. Liczba warstw zależy od ilości posiadanego asortymentu. Na wierzch kładziemy łyżkę
dżemu. Deser można udekorować również listkami świeżej
mięty.
