Wykonanie
Dopadło dziś jakieś lenistwo..wczoraj były pączki i już zjedzone,
czekoladki zresztą też..muszę zrobić jakiś tort na urodziny córki..ale jakoś chęci brak..zresztą z obiadem też był dziś problem..nie wiedziałam co zrobić..no ale zrobiłam ..i to szybko..a na dodatek smacznie.. Kiedyś już robiłam takie danie,ale z
mięsem wieprzowym..a dziś jest z
kurczakiem.
Sos słodko -kwaśny można kupić w sklepie, ale ja mam swój w słoikach ..pycha..taki sosik
mogę jeść bez niczego.. Do smażenia piersi użyłam
oleju z pestek
słonecznika,
mięsko wyszło pyszne..80 dkg
piersi z kurczaka [ ja miałam pokrojone już
mięso na gulasz]
przyprawa do kurczakaolej z pestek
słonecznikasos słodko-kwaśnyryżPierś pokroić na kawałki , posypać
przyprawą i odstawić na chwilę.Podsmażyć na
oleju, dodać
sos słodko- kwaśny i gotować razem około 5 minut. Podawać z ugotowanym
ryżem.
Olej słonecznikowy jest pozyskiwany z najwyższej jakości
ziaren słonecznika tłoczonych na zimno. Unikalna technologia zachowuje w pełni walory smakowe oraz zdrowotne naszego
oleju. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych oraz witaminy E, które w dużej mierze są odpowiedzialne za obniżenie poziomu cholesterolu oraz wspomaganie i stymulowanie naszego układu odpornościowego.
Olej słonecznikowy ma także szerokie zastosowanie w kosmetyce, stosowany na skórze ogranicza powstawanie zmarszczek oraz utrzymuje nawilżanie skóry.Należy stosować go na zimno jako dodatek do surówek , oraz potraw duszonych i gotowanych. Nie należy go podgrzewać do temperatury 100 stopni.Bez dodatku konserwantów. Trzymać w chłodnym miejscu z dala od źródeł światła.