Wykonanie

Automat do
chleba znów był w użyciu...znów upiekłam chlebek..a raczej to samo się upiekł, ja tylko wrzuciłam składniki...Przepis znaleziony na blogu Smakowity
chleb., zmieniłam tylko
otręby..miałam w domu żytnie.. Chlebek z
rogami ha ha..tak wyglądał następnego dnia po ukrojeniu..150 g
mąki pszennej chlebowej300 g
mąki pszennej pełnoziarnistej50 g
otrębów owsianych [ dałam żytnie]łyżeczka
suszonych drożdży instantpółtorej łyżeczki
solipółtorej łyżeczki
cukru2 łyżki
oliwy z oliwek270 ml
wodySkładniki umieścić w formie automatu według odpowiedniej kolejności :
wodaoliwasólcukiermąka pszennamąka p ełnoziarnista
drożdżeWłączyć 3 program –
chleb pełnoziarnisty, wagę
chleba 700 g i średni tryb zarumienienia skórki.Kiedy automat wyda charakterystyczny dźwięk, w którym można dodać ostatnie składniki, dodać
otręby owsiane.Kolejny sygnał automatu będzie oznaczał, że
chleb jest upieczony. Wyciągnąć formę z automatu i wyjąć
chleb. Studzić na kuchennej kratce.Zdjęcie z ukrojoną kromką zaraz po upieczeniu:

A tak wyglądał następnego dnia po ukrojeniu..z
rogami..