Wykonanie


Coś się dziś niedobrego dzieje z blogiem, nie chcą mi się załadować zdjęcia, próbuję bezskutecznie całe popołudnie i wieczór… Mam nadzieję, że uda mi sie to jutro, a na razie pyszną piankę na bazie
galaretki agrestowej musicie sobie wyobrazić. Zrobiłam ją na niedzielny deser z okazji zielonej akcji w dużej szklanej misce i ozdobiłam kwiatkami wyciętymi z
owoców kiwi.2
galaretki agrestowe2
śnieżki400 ml
mlekakiwiGalaretki rozpuściam w nieco mniejszej ilości
wody (3 szklanki na dwie
galaretki), wystudziłam dokładnie mieszając. Gdy zaczęły zastygać ubiłam według przepisu dwie
śnieżki i połączyłam je z zastygającą
galaretką przy pomocy trzepaczki-rózgi. Wstawiłam do lodówki, po 2 godzinach ozdobiłam kwiatkami wyciętymi pracowicie z
owocu kiwi.Pianka miała pyszny orzeźwiający smak i delikatną konsystencję – prawdziwie wiosenny deser na
słoneczne popołudnie. Smacznego !Udało mi się wreszcie dodać zdjęcia …