Wykonanie
W sezonie
owocowym robię sporo sałatek
owocowych i deserów na bazie
serków,
jogurtu i
śmietany z
owocami. Sporo ostatnio tego było i dlatego przejrzałam zasoby zdjęciowe pod tym kątem. Znalałam krem
serowo – malinowy i
maliny z
cukrem i
śmietaną.Te drugie – to po prostu
maliny przesypane
cukrem i wymieszane z gęstą
śmietaną, na zdjęciu poniżej. U góry pyszny krem
serowo- malinowy, z
wiśniami, na który podaję przepis :KREM
SEROWO-MALINOWY30 dkg mielonego
twatogu ( lub taka sama ilość
serka homogenizowanego)2 łyżki
cukru-pudru250 ml kremówkiszklanka
malin przesypana
cukremdrylowane
wiśnie do dekoracji
Maliny przesypujemy
cukrem,rozgniatamy widelcem zostawiamy ok. godziny w temperaturze pokojowej , żeby puściły sok ( pilnujemy, żeby domownicy nie wyjedli, bo to bardzo łakomy kąsek ! ).
Śmietankę z
cukrem-pudrem ubijamy na sztywno, dodajemy miksując
serek i na końcu
maliny wraz z
sokiem. Schładzamy w lodówce, dekorujemy dorodnymi
wiśniami i podajemy zachwyconym konsumentom.Smacznego !