Wykonanie
« Powrót
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
maliny 1 kilogramów
wiśnie 300 gramów
cukier 1,3 kilogramów
Wykonanie:
Syrop ugotować z pół litra
wody oraz
cukru i zdjąć pianę. Do gorącego
syropu partiami wkładać oczyszczone, osuszone
maliny oraz wydrylowane
wiśnie. Odstawić z ognia na 60 minut. Następnie ponownie wstawić na ogniu, doprowadzić do wrzenia i odstawić. powtórzyć te samą czynność jeszcze dwa
razy, za każdym razem studząc masę i zbierając powstająca pianę. Gorącą
konfiturę włożyć do wyparzonych słoików, dobrze zakręcić i postawić do góry dnem.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: