ßßß Cookit - przepis na Jałowcówka

Jałowcówka

Wykonanie

« Powrót  
Jałowcówka
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
spirytus 1 litrów
cukier 50 dekagramów
woda 2 szklanek
Wykonanie:
Wypłukać i osuszyć jagody jałowca, rozdrobnić, dać do słoja, zalać spirytusem, dodać szklankę wody, pomieszać i odstawić na tydzień. potem zagotować szklankę wody ze szklanka cukru o odstawić do wychłodzenia. jałowiec odcedzamy, łączymy z syropem i odstawiamy na 10-12 miesięcy.
Autor: Skarlet_b
Zobacz inne przepisy użykownika!
Nalewki
Komentarze:
Autor: luki
Data: 2011-01-12
Ile owoców jałowca takie trudne podanie dokładnego przepisu i wszystkich składników!?
Autor: annamarta
Data: 2009-12-28
a ile owoców jałowca
Autor: jan
Data: 2009-06-14
składniki, spirytus, cukier, woda. OK a gdzie jałowiec? No więc ile tych jagód???
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8020/Jalowcowka