Wykonanie
Kolejny dzień z akcentem azjatyckim :)
Pudding z tapioki!! :) mmm....jak to mój mąż
mówi: "Pyszne pyszności" ;)

PRZEPIS (2 porcje):Składniki: na jedną porcję 4 łyżki kulek tapioki, ja przygotowałam na 2 porcje200 ml
mleczka kokosowego2-3 szklanki
mleka roślinnego (ja użyłam
sojowo-
ryżowego)
cukier wanilinowy lub pasta waniliowa

1. Zalewamy kuleczki
mleczkiem kokosowym i 1 szklanką
mleka sojowo-
ryżowego. Odstawiamy na noc w lodówce.

2. Namoczone kuleczki gotujemy na małym ogniu w 2-3 szklankach
mleka roślinnego, dodając
cukier wanilinowy. Można dodać też 1 łyżkę
cukru trzcinowego (wszystko w miarę uznania, zależy jak bardzo słodki chcemy deser). Gotujemy, aż do momentu kiedy kuleczki będą przeźroczyste, mieszając.


3. Wlewamy do naczyń i odstawiamy do wystygnięcia. Po ostygnięciu wkładamy do lodówki na co najmniej 0,5 godziny, aż
pudding stężeje.

...i GOTOWE !!!Podajemy z
musem owocowym,
owocami lub dowolnymi dodatkami. Ja użyłam 1 łyżkę
musu czekoladowego z
awokado (przepis tutaj),
żurawiną i wiórkami kokosowymi.
