ßßß
PRZEPIS:SKŁADNIKI:papier ryżowy400 g piersi z kurczaka1 czerwona papryka10 pieczarek1 cebula200-300 g szpinaku mrożonego (może być świeży)przyprawy: czarny pieprz, słodka papryka, imbir, zioła prowansalskie
1. Macerujemy mięso w ziołach i odstawiamy na około 30 minut. Można dłużej ;)
2. Pieczarki kroimy w kostkę i dusimy aż do odparowania wody. Dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i dusimy około 5 minut. Na koniec wrzucamy, wcześniej rozmrożony szpinak.
3. Dodajemy mięso i pod przykryciem dusimy, aż będzie gotowe
4. Papier moczymy w ciepłej wodzie, aż będzie miękki. Ja moczyłam pojedyncze płaty bezpośrednio przed nałożeniem farszu.
5. Nakładamy farsz i zawijamy :)

Możemy podawać podsmażone lub nie ;) świetnie też smakują z sosem sojowym!!...i GOTOWE !!!