Jakiś czas temu kupiłam papier ryżowy i zastanawiałam się co mogę z niego zrobić. Rozejrzałam się co mam w kuchni i proszę....oto efekty :)PRZEPIS:SKŁADNIKI:papier ryżowy400 g piersi z kurczaka1 czerwona papryka10 pieczarek1 cebula200-300 g szpinaku mrożonego (może być świeży)przyprawy: czarny pieprz, słodka papryka, imbir, zioła prowansalskie1. Macerujemy mięso w ziołach i odstawiamy na około 30 minut. Można dłużej ;)2. Pieczarki kroimy w kostkę i dusimy aż do odparowania wody. Dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i dusimy około 5 minut. Na koniec wrzucamy, wcześniej rozmrożony szpinak.3. Dodajemy mięso i pod przykryciem dusimy, aż będzie gotowe4. Papier moczymy w ciepłej wodzie, aż będzie miękki. Ja moczyłam pojedyncze płaty bezpośrednio przed nałożeniem farszu.5. Nakładamy farsz i zawijamy :)Możemy podawać podsmażone lub nie ;) świetnie też smakują z sosem sojowym!!...i GOTOWE !!!