Wykonanie
Ostatnio miałam bardzo ochotę na zwykły
makaron z pesto, ale zastanawiałam się jakiego
makaronu użyć żeby była to wersja bez glutenu....i pomyślałam o
ryżowym :) Wyszło przepyszne !!!

PRZEPIS:SKŁADNIKI:250 g
makaronu ryżowego (grubego)400 g
piersi z kurczakaświeża
melisa1
cebula1 słoiczek pestosol,
pieprz,
słodka papryka,
zioła prowansalskie
1.
Piersi z kurczaka kroimy w dowolne kawałki, macerujemy w
oliwie,
pieprzu,
papryce, ziołach prowansalskich, odstawiamy na 10-20 minut do lodówki2.
Cebulę kroimy w piórka i dusimy chwilę z
mięsem na patelni beztłuszczowej4.
Mięso, pesto, posiekaną
melisę i
makaron mieszamy razem

3. Gotujemy
makaron
...iii GOTOWE !!!

