Wykonanie
Na ostatni dzień wakacji takie
lody ukręcimy! Chłodzą, orzeźwiają oraz jesienią pachną i nastrajają .
Dyniowe lody . Tego jeszcze nie jedliśmy ! :)

Składniki:3
banany1 szklanka
pure z dyni1 i 1/2 łyżeczki
przyprawy do piernika lub
cynamonu z
imbirem2 łyżki
mioduPure z dyni:
Dynię (pół kilo) pokrój na kawałki, przełóż do żaroodpornego naczynia, przykryj folią aluminiową i piecz przez około godzinę w temp. 190 stopni. Odlej nagromadzoną
wodę. Zeskrob łyżeczką miąższ i zblenduj.
Banany obierz i pokrój. Wstaw do zamrażarki na 2 godziny. Następnie zblenduj wszystkie składniki:
pure,
banany,
przyprawę i
miód. Przełóż masę do plastikowego opakowania (z wieczkiem). Włóż do zamrażarki. Po 2 godzinach wyjmij, przemieszaj widelcem. Po kolejnych 2 godzinach powtórz mieszanie.
Lody gotowe.Wychodzi około 600 ml
lodów. :)

Wartość Kaloryczna 732 kcal (całość)
Białko 12,1 gWęglowodany 173 gTłuszcz 3 , 8 g