ßßß
Czas przygotowania: 30 min + 1 godz. pieczeniaSkładniki :1 kostka margaryny do pieczenia (używam „Kasi”)2 szkl. cukru1/2 szkl. wody3 łyżki ciemnego kakao2 szkl. mąki pszennej1 łyżka proszku do pieczenia4 jajka (żółtka+piana z białek)1/2 łyżeczki aromatu pomarańczowegoPrzygotowanie :Margarynę z cukrem, wodą i kakao należy zagotować i odlać pół szklanki (na polewę ;)). Masę ostudzić i dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i 4 żółtka. Wszystko dokładnie zmiksować z dodatkiem aromatu pomarańczowego (najlepiej ze wszystkich aromatów komponuje się ze smakiem kakao). Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać, tak, by masa pozostała puszysta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 220 st. C. i piec przez ok. godzinę. Po ostudzeniu gotowego ciasta, na wierzchu rozsmarować polewę.Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →