Wykonanie
Kalarepka powraca znowu do łask!! I dobrze, bo jest bardzo zdrowa i bardzo pyszna!!Sama zapomniałam o jej szerokim zastosowaniu i używałam jej tylko do wiosennej zupy jarzynowej. Od kilku lat powróciła w moim domu do łask i wykorzystuję ją także do pysznych chrupiących surówek. Znam kilka wersji surówek z jej udziałem, ale dzisiaj przedstawię Wam najprostszą surówkę i jeśli tylko posiadacie
kalarepkę to gorąco polecam.

2 średniej wielkości
młode kalarepki2 łyżki drobno pokrojonego
koperku2 łyżki
majonezu2 łyżki
jogurtu naturalnegosólpieprzKalarepkę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Do
kalarepki dodać
koperek,
majonez,
jogurt i wymieszać.Surówkę doprawić
solą i
pieprzem.Surówkę podawać zaraz po przyrządzeniu ponieważ im dłużej czeka na konsumpcję to
traci na chrupkości.Smacznego!!
