Wykonanie
W takie upały na śniadanie często
piję koktajle. To dobry sposób na szybkie dostarczenie energii bez skomplikowanych zabiegów. Znakomicie zaspokoi głód nie obciążając przewodu pokarmowego i zaoszczędzimy czas na gotowanie czy robienie kanapek. Zwłaszcza, kiedy jest naprawdę ciepło. Cieszmy się upalną pogodą i popijając koktajle snujmy
plany na przyszłość. Zawsze lepszą i pełniejszą.

Składniki (na 2 porcje)3 szklanki pokrojonego w kostkę miąższu
arbuza1 średni
banan2 małe
ogórki lub mała
cukinia1 mała
sałata rzymska lub lodowa0,5 szklanki
mleka kokosowego1 łyżka
soku z limonki lub
cytrynyszczypta
cynamonu

Przygotowanie
Ogórki lub
cukinię umyć,
ogórki obrać ze skórki.
Sałatę umyć i posiekać. Warzywa włożyć do wysokiego naczynia, dodać obranego
banana,
arbuza i zmiksować. Dodać szczyptę
cynamonu,
sok cytrynowy i wlać
mleko kokosowe. Ponownie zmiksować.