Wykonanie
Zimny, orzeźwiający, słodki z delikatną nutką kwaśnej
limonki i świeżością zielonego
ogórka - fantastyczna rzecz na upalne dni. Naprawdę polecam!! Popełniony wczoraj na ploteczki z Dziewczynkami:) W lodówce chłodzi się cały dzbanek na dzisiejszy wieczór a jeszcze zrobię spory zapas na działkowy weekend, ale tym razem w wersji dla dorosłych;)





Składniki:2,3 kg
arbuza (waga podana przed obraniem ze skóry)jeden średni świeży
ogórek (ok 150-200 g)
sok z limonki do smaku (ja dałam z połowy ale to zależy też od słodkości
arbuza)Przygotowanie:
Arbuza obrać ze skóry i białej części, pozbawić czarnych twardych pestek i pokroić na kawałki.
Ogórka obrać i również pokroić na kawałki.Całość dokładnie zmiksować. Nie potrzeba dolewać żadnych płynów gdyż
arbuz składa się z
wody i jeśli traficie na naprawdę soczysty to po zmiksowaniu otrzymacie ok 2 litrów pysznego, słodkiego
napoju:)Po zmiksowaniu doprawić
sokiem z limonki i wstawić do lodówki aby dobrze się schłodził. Podawać najlepiej w schłodzonych szklankach lub z kostkami
lodu. Zróbcie a uśmiech sam się pojawi na twarzy:)


