Wykonanie
Dzisiaj propozycja na roladę drobiową z
żurawiną , suszonym
jabłkiem ,
natką pietruszki. Wyszła całkiem ciekawie. To doskonała propozycja na świata. Można na zimno , można na ciepło, a oto sekret zawijaska. Nici oczywiście znikną, ale jeszcze wszystko jest zbyt świeże.

SKŁADNIKI1,5 kg.
kurczakagarść
żurawiny suszonejnatka pietruszki, pęczek
jabłka suszone- garść
przyprawa do kurczaka3 łyżki
sosu sojowegoWYKONANIE
Kurczaka musimy pozbawić kości, trochę to potrwa, ale nie jest takie trudne, należy przeciąć wzdłuż piersi i następnie powoli oddzielać
mięso od kości.Chyba najtrudniej przy udkach, ale na pewno poradzimy sobie . Jak już mamy płat
mięska ze skórą, wyrównujemy, przyprawiamy sosem i
przyprawą. Posypujemy
natką zsiekanej
pietruszki.Następnie rozkładamy na płacie równomiernie
żurawinę i na to
suszone jabłka.Płat rolujemy i bardzo dokładnie owijamy bawełnianą nicią.Musi być dobrze zaciśnięte.Wkładamy do żaroodpornego półmiska, jeszcze raz posypujemy
przyprawą i
sosem sojowym. Półmisek wysmarowany oczywiście tłuszczem.Pieczemy 1 , 5 godziny, od czasu do czasu polewając płynem, który wytworzy się podczas pieczenia.

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.