ßßß

SKŁADNIKI1 duży kurczak o 2 kg.małe opakowanie suszonych śliwekmałe opakowanie suszonej żurawiny2 łyżki sosu sojowego1 przyprawa do kurczaka1 łyżka ziół prowansalskichnici do sznurowania mięsaWYKONANIEKurczaka musimy zluzować, czyli uddzielić od kości. Nie zrobiłam zdjęć jak to robić, dlatego odsyłam TUKiedy już poradziliśmy sobie z odfiletowaniem. Kurczaka układamy w naczyniu. Z sosu sojowego, przyprawy do kurczaka i ziół robimy marynatę. Nacieramy mięso i odstawiamy na dobę w chłodne miejsce. Na drugi dzień rozkładamy mięso wysypujemy śliwki i żurawinę , rozkładamy równomiernie. Przechodzimy do zwijania rolady.Robimy robimy to od strony jednej piersi do drugiej. sznurujemy dobrze nicią. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym , nakrywamy i pieczemy ok 1,5 godz. w temperaturze 200 stopni.Kiedy rolada będzie już zimna możemy usunąć nici.

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.