Wykonanie
Galareta to danie , które robimy w sposób zaplanowany lub po prostu wykorzystujemy rosół i
mięso , które nam zostało. Moje zimne nóżki powstały wg/ drugiej wersji.

SKŁADNIKI2
udka z kurczakapierś z kurczaka600 -700 ml rosołu14 g.
żelatyny3-4 łyżki zimnej
wody3–4 łyżki posiekanej
natki pietruszkimarchewka2 ząbki
czosnkuWYKONANIE
Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie (wlewamy tylko tyle, aby zamieszać całą
żelatynę), gdy napęcznieje wrzucamy ją do ciepłego, przecedzonego rosołu. Mieszamy,
żelatyna powinna się rozpuścić. Dodać przeciśnięty prze praskę
czosnek.
Mięso dobrze rozdrobnić.
Marchewkę pokroić w plastry lub kostkęDo miseczek na spodzie ułożyć
marchewkę, posypać
natka pietruszki. Dodać po trochę
mięsa, zalać rosołem tak, by pokryć całość. Ostudzony wstawić do lodówki. Zakryć folią.

SMACZNEGO