Nie ma nic lepszego na pokrzepienie ducha i regenerację ciała niż pożywne, wilgotne brownie. Mocno czekoladowe, "gęste" ciasto z kakaowym kremem na wierzchu. Do tego kwaśne porzeczki, żeby nie było za słodko. Dla mnie to idealnie zrównoważony deser.(forma 20x35cm)75g mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/8 łyżeczki soli180g gorzkiej czekolady375g masła450g drobnego brązowego cukru5 jajekkrem kakaowy z tego przepisuczerwone porzeczkiCzekoladę rozpuścić na parze i odstawić do ostygnięcia. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.Utrzeć masło (można wcześniej rozpuścić lub położyć w ciepłym miejscu, żeby zmiękło) z cukrem na gładką masę. Dodawać po jednym jajka, ciągle miksując. Dodać czekoladę, zmiksować. Dodawać stopniowo mieszankę z mąką, ciągle mieszając.Wylać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 40 minut w 170 stopniach. Zostawić ciasto do wystudzenia, dopiero wtedy posmarować kremem i obłożyć porzeczkami. Przechowywać w lodówce.Smacznego!