ßßß Cookit - przepis na Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

nazwa

Wykonanie

Składniki
Całe śledzie z beczki - 1 kg
Cebula czerwona - 2 - 3 szt
Przecier pomidorowy - 200 g
Kapary - ok 100 g
Pieprz - do smaku
Oliwa z oliwek - 4 łyżki
Śledzie z beczki należy moczyć od 2 do 4 godzin wymieniając im 2 - 3 wodę, zależności od tego jak bardzo są słone. Następnie delikatnie zdjąć skórę i wyfiletować wyjmując kręgosłup.
Śledzie pokroić w 1 - 1,5 centymetrowe kawałki, dodać posiekaną cebulę, kapary w całości oraz przecier pomidorowy i oliwę. Całość wymieszać doprawić do smaku pieprzem.
Śledzie z beczki możecie zastąpić gotowymi już filetami z oleju.
SMACZNEGO!
Źródło:http://trochesmaku.pl/sledz-w-pomidorach