ßßß
Cookit - przepis na Sposób przygotowania
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sposób przygotowania
Składniki
Śledź
Beza
Czerwona cebula
Przecier pomidorowy
Kapary
Pieprz
Oliwa z oliwek
Wykonanie
SkładnikiCałe
śledzie
z
beczki
- 1 kg
Cebula czerwona
- 2 - 3 szt
Przecier pomidorowy
- 200 g
Kapary
- ok 100 g
Pieprz
- do smaku
Oliwa z oliwek
- 4 łyżki
Śledzie
z
beczki
należy moczyć od 2 do 4 godzin wymieniając im 2 - 3
wodę
, zależności od tego jak bardzo są słone. Następnie delikatnie zdjąć skórę i wyfiletować wyjmując kręgosłup.
Śledzie
pokroić w 1 - 1,5 centymetrowe kawałki, dodać posiekaną
cebulę
,
kapary
w całości oraz
przecier pomidorowy
i
oliwę
. Całość wymieszać doprawić do smaku
pieprzem
.
Śledzie
z
beczki
możecie zastąpić gotowymi już filetami z
oleju
.SMACZNEGO!
Źródło:
http://trochesmaku.pl/sledz-w-pomidorach
Przepisy powiązane
Śledź siekany a la tatar
Śledź siekany a la tatar
Śledź siekany a la tatar
Śledź siekany a la tatar
Śledź siekany a la tatar
Składniki powiązane (0)