ßßß
Potrzebujemy:połowę kostki do pieczenia Kasia100g ryżu preparowanego1/4 szklanki wodypół szklanki cukru1,5 łyżki kakaopół opakowania cukru waniliowego (można pominąć)1 szklanka mleka w proszku1. Zaczynamy od przygotowania masy kakaowej. Do garnka wrzucamy margarynę, cukier, kakao, cukier waniliowy i wlewamy wodę. Wszystko stawiamy na ogniu i często mieszamy. Gdy tylko się zagotuje zdejmujemy garnek z ognia.2. Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku i ryż. Mieszamy dokładnie.3. Z otrzymanej „masy”, za pomocą łyżki formujemy ciasteczka, przypominające szyszki. Układamy je na blaszce do pieczenia lub talerzu, aby stężały. Po paru godzinach są gotowe do podania.W przepisach zazwyczaj jest podwójna porcja tego co ja podaję. Z moich proporcji wyszło ok 25 szyszek.