Wykonanie
Świetna przekąska, przygotowuje się bardzo szybko i łatwo. Rożki są wyśmienite i w zasadzie nadają się nawet do podania na obiad.
Składniki:
ciasto francuskiepierś kurczakapieczarkiKetchup Morelowy ETERNO
żółty serPrzyrządzanie:Przygotować wcześniej
pierś kurczaka (tak jak na kotlety) - rozbić, przybarwić.
Przyprawy dobierzcie według uznania, tak jak lubicie. Ja użyłam tylko
soli i
pieprzu, bo cały smak nadaje
ketchup morelowy.
Pokroić w kwadraty
ciasto francuskie. Układać na każdym z nich umytą i osuszona
pieczarkę (bez nóżki), każdą
pieczarkę wyłożyć
ketchupem morelowym. Na wierzch układać kawałki
kurczaka.
Zawinąć
ciasto francuskie, tak aby całe się skleiło. Ułożyć na blasze. Zetrzeć na tarce
żółty ser i posypać rożki.
Wstawić do nagrzanego do 180st.C. pieca na około 20 minut. Obserwować, żeby nie przypalić ciasta.Podawać ciepłe, można podać z
sałatką lub innymi dodatkami. My jedliśmy z naszymi Ognistymi
Pomidorkami i było wspaniałe.
Aha, i rożki smakują nawet jak już są chłodne. Wiem, bo sama sprawdziłam :)Polecam i życzę smacznego!
Przepis dodajemy do akcji:
Pierś z kurczaka na różne sposobybo to jest naprawdę smakowity sposób podania :)