Wykonanie
Wcześniej podawałam przepis na: Przepyszne rożki francuskie z
kurczakiem.Dzisiaj chciałam pokazać odmianę rożków, które będą dodatkiem do pożywnego obiadu. Przepis jest identyczny, poza tym, że nie dodaję do rożków
mięsa z piersi kurczaka, bo rożki są dodatkiem do kotletów. Idealna opcja dla wszystkich, którym przejadły się
ziemniaki albo po prostu miła odmiana i urozmaicenie obiadu.
Składniki:
ciasto francuskiepierś kurczakapieczarkiKetchup Morelowy ETERNO
żółty serewentualnie warzywa do przyrządzenia sałatkiPrzyrządzanie:
Pokroić w kwadraty
ciasto francuskie. Układać na każdym z nich umytą i osuszona
pieczarkę (bez nóżki), każdą
pieczarkę posmarować obficie
ketchupem morelowym.Zawinąć
ciasto francuskie, tak aby całe się skleiło. Ułożyć na blasze. Zetrzeć na tarce
żółty ser i posypać rożki.
Piec około 20 minut w temperaturze 180 st. Zaglądać do piekarnika, żeby nie przypalić
ciasta francuskiego.Kotlety smażymy tradycyjnie. W czasie pieczenia rożków możemy przygotować dowolną
sałatkę. Ja dodałam
ogórki konserwowe.
smacznego - smacznego - smacznegoto już nasz kolejny sposób na
pierś kurczaka, dlatego dodajemy do akcji:
Pierś z kurczaka na różne sposoby*****jeść trzeba codziennie, najlepiej 5xdziennie,więc po kolei zgłaszam przepis do akcji:Kuchnia 24/7 na obiad