Wykonanie

Składniki:
Skrzydełka kurczaka 10 szt
Pierś kurczaka 2 szt
Cytrynki z
Imbirem ETERNO - 1 słoik
Cytrynki z
Miodem ETERNO - 1 słoik
Cytrynki z
Żurawiną ETERNO - 1 słoik
PrzyprawyPrzyrządzanie:

Mięsa najlepiej jest zamarynować min. 3 godziny wcześniej przed planowanym grillem. Dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Piersi kurczaka najlepiej przekroić wzdłuż na pół, tak aby otrzymać w miarę cienkie płaty. Lekko posolić, popieprzyć, posypać
słodką papryką. Ułożyć w miseczce, zalać
syropem ze słoiczka, na wierzch ułożyć plasterki
cytryn. Ja proponuję do skrzydełek dodać
Cytrynki z
Miodem ETERNO, piersi podzielić na 2 części, do jednej dodać
Cytrynki z
Żurawiną ETERNO, do drugiej
Cytrynki z
Imbirem ETERNO . Odstawić do lodówki.Układać na tacce do grillowania, grillować na mocno rozpalonym grillu, do momentu zarumienienia się kawałków
mięsa. Dzięki zalewie z cytrynek
pierś kurczaka i skrzydełka nabierają charakterystycznego słodko-kwaśnego smaku, a
mięso jest wyjątkowo kruche.

Podawać ze świeżą
bagietką, do smaku jako dodatki polecam
Ketchup Morelowy ETERNO oraz
Chrzan z
Żurawiną ETERNO .Jako uzupełnienie zimne
piwko!!!To wszystko co jest potrzebne do udanego grilla (oczywiście jeszcze dobra pogoda, ale to już nie zależy od nas). ;)

SMACZNEGO!