ßßß

Mięsa najlepiej jest zamarynować min. 3 godziny wcześniej przed planowanym grillem. Dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Piersi kurczaka najlepiej przekroić wzdłuż na pół, tak aby otrzymać w miarę cienkie płaty. Lekko posolić, popieprzyć, posypać słodką papryką. Ułożyć w miseczce, zalać syropem ze słoiczka, na wierzch ułożyć plasterki cytryn. Ja proponuję do skrzydełek dodać Cytrynki z Miodem ETERNO, piersi podzielić na 2 części, do jednej dodać Cytrynki z Żurawiną ETERNO, do drugiej Cytrynki z Imbirem ETERNO . Odstawić do lodówki.Układać na tacce do grillowania, grillować na mocno rozpalonym grillu, do momentu zarumienienia się kawałków mięsa. Dzięki zalewie z cytrynek pierś kurczaka i skrzydełka nabierają charakterystycznego słodko-kwaśnego smaku, a mięso jest wyjątkowo kruche.
Podawać ze świeżą bagietką, do smaku jako dodatki polecam Ketchup Morelowy ETERNO oraz Chrzan z Żurawiną ETERNO .Jako uzupełnienie zimne piwko!!!To wszystko co jest potrzebne do udanego grilla (oczywiście jeszcze dobra pogoda, ale to już nie zależy od nas). ;)