Wykonanie
Opublikowano 5 marca 2014, autor:
MartaDobrze jest na śniadanie zjeść coś ciepłego a zarazem smacznego. Polecam frittatę z
selerem naciowym.

składniki:5
jajek2 łyżki
śmietany 18%czubryca czerwona ostra
szczypiorek4
parówki3
łodygi selera naciowego1
cebulastarty
żółty serWrzucamy na patelnię
cebulę pokrojoną w piórka i
parówki pokrojone w plasterki, podsmażamy.
Seler kroimy drobno i dokładamy na patelnię. Dusimy około 5-10 minut.
Jajka roztrzepujemy ze
śmietaną, dodajemy pokrojony
szczypiorek i doprawiamy czubrycą. Mieszankę jajeczną wylewamy na patelnię. Trzymamy na małym ogniu około 20 minut aż wszystko się zetnie. Pod koniec posypujemy
startym serem.Ja czasem jak się podsmaży spód frittaty to wstawiam patelnię do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na kilka minut aż wierzch się zetnie.

Sprawdź te przepisy :Brak powiązanych wpisów.