Wykonanie

Powszechnie wiadomo, że
piwo to nie
alkohol dla porządnych, uczciwych ludzi, tylko taki
napój dla dzieciorów to jest. Ale przyznać trza, że pragnienie najlepij ugasić potrafi, więc czasem się na nie skusić to nie taki znowu grzech. Ale jak
napój dla smarkaczy, to i smarkaczowa zagrycha pod niego być musi. Wiadomo,że smarkacze
ciastków na potęgie jedzo – stąd wydumalim my, że najlepij do
piwa ciastki właśnie pasować
bedo.Składniki:300 g
startego sera żółtego (lub
sera Cheddar, jak kto dostęp ma i lubi)40 g tartego
Parmezanu125 g
margaryny125 g
mąkigarść
ziaren słonecznika (prażonych)
kminek,
sólSposób przygotowania:W dużej misce mieszamy wszystkie składniki, dodajemy 4 łyżki
wody i dokładnie ugniatamy na jednolite ciasto. Z ciasta formujemy walec o długości ok. 30- 40 cm Wkładamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.