Wykonanie

Jakiś czas temu miałam okazję uczestniczyć w warsztatach organizowanych przez Bosch - akademia smaku o bardzo mi bliskiej tematyce "
chlebem i
solą". Piekę własne
pieczywo już od dawna, sprawia mi to dużo radości. Z chęcią więc wzięłam udział w tych warsztatach.

Warsztaty odbyły się w Warszawie w Centrum Domowych Inspiracji. Bardzo fajne miejsce.



Po krótkim wstępie i zapoznaniu się uczestników podzieliliśmy się na grupy i zabraliśmy się do pracy. Stworzyliśmy bardzo zgraną ekipę, było smacznie, ciekawie i wesoło.

No i udzieliłam krótkiego wywiadu. Relację możecie obejrzeć tutaj .

Tu powstaje wspaniały
chleb żytni razowy z
figami i
orzechami.
Powiem wam, że wyszedł wspaniały a ja już go piekłam w domu, tak więc podzielę się z
wami przepisem.

Tu wyrastają sobie bochenki
chleba, potrzebują troszku czasu dla siebie.


Bardzo miło spędziłam czas. Wielu nowych rzeczy się dowiedziałam, nauczyłam nowych przepisów. Fajnie nam się wspólnie wypiekało.

Tutaj tworzymy bułeczki, rewelacyjne w smaku. Też je upiekę w zaciszu mojej kuchni, bo bardzo mi smakowały. Bułeczki robiliśmy z
mąki orkiszowej z dodatkiem
mąki graham.

A tu będzie wędrowała do piekarnika Socca.
Powiem wam, że po raz pierwszy ją robiłam.Świetnie smakowała z różnymi pastami, planuje ją odtworzyć, więc pomęczę was nowymi przepisami.

A tu
Madzia walczy z
fasolą i powstaje pyszna pasta. Każdy dosypał do niej coś od siebie i wyszła znakomita (najlepsza). Ja taką pastę robię dość często na kanapki.


Upieczony chlebek bezglutenowy.
Powiem szczerze, że nawet mi smakował bo nie za bardzo przepadam za smakiem
pieczywa bezglutenowego a ten zjadłam z apetytem. Świetnie się komponował z pastą z
oleju kokosowego - przepis też pojawi się na blogu.

Upieczone bułeczki z pastą z
fasoli, po prostu pyszności.
Chleb bezglutenowy szykuje się na stół.

A tu już upieczone, wspaniałe bochenki
chleba z
figą i
orzechami.

Bardzo dziękuje za możliwość uczestniczenia w tak ciekawych i smakowitych warsztatach. Za zdjęcia dziękuje Akademii Smaku Bosch.