ßßß
Do dzieła:Oddzielamy białko od żółtka i ubijamy na sztywną pianę. Następnie nie przerywają ubijania dodajemy stopniowo pozostałe składniki: cukier, następnie żółtko, a na końcu oliwę. Całość ubijamy jeszcze przez chwilę, po czym mieszamy delikatnie łyżką z przesianą przez sito mąką z proszkiem do pieczenia.W między czasie nagrzewamy piekarnik do 180*C. Ciasto wylewamy do wcześniej natłuszczonej i posypaną bułką tartą blachy (możecie także wyłożyć ją papierem do pieczenia). Na wierzch układamy owoce i dociskamy je do dna blachy, po czym na górę kładziemy drugą owocową warstwę. Jeśli macie dużo owoców - wypełnijcie nimi całą blachę :) Im mniejsza blacha, tym wyższe będzie ciasto :)PS. Moje ciasto jest ciemne i dość zbite - ponieważ obsesyjnie używam do wszystkich wypieków mąki Pełne Ziarno Lubelli :))