Składniki: 40 dag karkówki 30 dag pieczarek 2 cebule kostka bulionu 2 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 1 łyżka przyprawy do karkówki sól,pieprz do smaku 2 łyżki mąki Przygotowanie Pieczarki myję i pokroić w plastry i smażę na patelni. Cebulę kroję w piórka i smażę na dwóch łyżkach oliwy z oliwek. Karkówkę myję, kroję w kostkę i smażę razem z cebulą, przyprawiam. Następnie mieszam z pieczarkami. Dodaje szklankę wywaru z bulionu. Wrzucam przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Całość duszę pod przykryciem około 40 minut. W razie potrzeby dolewam wody. Dwie łyżki mąki mieszam w szklance z zimna wodą, a następnie dodaje do sosu, cały czas mieszając. Przyprawiam do smaku... i gotowe! Cudownie smakuje z plackami ziemniaczanymi i zieloną sałatką. Polecam!