Wykonanie


Składniki:masa jogurtowa:dwa
jogurty greckie (2x125g),1
galaretka cytrynowa,1 czubata łyżka
cukru.mus malinowy:250g
malin,2-3 czubate łyżki
cukru,
galaretka malinowa ( poziomkowa lub truskawkowa).
galaretka agrestowa (lub o innym smaku, ale by miała kolor zielony),
winogrona.Przygotowanie:Uwaga!!! Moje ciasto jest miękkie. Także jeżeli wolisz bardziej sztywne do masy jogurtowej i musu
malinowego użyj po półtora paczki
galaretki.Masa jogurtowa:
Galaretkę i łyżkę
cukru rozpuścić w szklance
wody, ostudzić. Ostudzoną
galaretkę zmiksować z
jogurtem na małych obrotach. Wylać na dno formy. Włożyć do lodówki. Gdy lekko stężeje można zacząć robić drugą warstwę.Mus malinowy:
Galaretkę rozpuścić w szklance
wody, ostudzić.
Maliny zblenderować z
cukrem i ostudzoną
galaretką. Spróbować czy mus nie jest zbyt kwaskawy, w razie potrzeby dodać więcej
cukru - według własnego smaku. Mus malinowy wylać na warstwę
jogurtową. Włożyć do lodówki.Ostatnią
galaretkę rozpuścić w 350ml
wody.
Winogrona umyć i osuszyć. Poukładać na górze ciasta. Można lekko powciskać w mus malinowy. Gdy
galaretka zacznie tężeć można wylać na górę. Pozostawić w lodówce na całą noc.

Smacznego!!!