Składniki:2 galaretki brzoskwiniowe,5 połówek brzoskwiń z puszki,200ml śmietanki 30%,1 x śmietan fix,6 podłużnych biszkoptów.Przygotowanie:Biszkopty rozłożyć na spód formy.Jedną galaretkę rozpuścić w 400ml wody i odstawić do ostudzenia. Gdy ostygnie włożyć do lodówki do lekkiego stężenia. Dodać do galaretki pokrojoną w kostkę połówkę brzoskwini. Zalać biszkopty i odłożyć do lodówki do stężenia.Mus brzoskwiniowy: resztę brzoskwiń zmiksować na gładką masę (ja użyłam blendera). Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wody (w połowie zalecanej porcji na opakowaniu). Wymieszać z brzoskwiniami i odstawić do ostudzenia.Gdy pierwsza warstwa stężeje delikatnie wyłożyć na nią mus brzoskwiniowy. Odstawić do stężenia, najlepiej na całą noc.Schłodzoną śmietankę ubić mikserem na sztywno. W połowie ubijania dodawać powoli śmietan fix. Gdy śmietanka będzie już sztywna udekorować deser. Najlepiej najpierw wyjąć deser z formy, a później dekorować śmietanką.Forma 8cmx21cm - najlepiej silikonowa, gdyż łatwo deser z niej wyjąć.Smacznego !!!