ßßß Cookit - przepis na Kisiel z jabłka i nektaryny.

Kisiel z jabłka i nektaryny.

nazwa

Wykonanie

Składniki: (na jedną małą porcję)
owoce 100g (1/4 obranego jabłka i 1 obrana, bez pestki nektaryna),
20g cukru,
ok.12g mąki ziemniaczanej,
150ml wody.
Przygotowanie:
Owoce wrzucić do wrzącej wody (pokroić je na mniejsze kawałki, zwłaszcza jabłko) - zagotować. Po chwili gdy owoce zmiękną przetrzeć je przez sito, dodać cukier i rozrobioną w wodzie mąkę ziemniaczaną - energicznie mieszając zagotować. Szklankę (lub inne naczynie), w której będzie podany kisiel) przelać zimną wodą.
"Obiady na cztery pory roku" B.Szczepańska, K.Tarnowska - książka, z której korzystałam przygotowując kisiel.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2013/08/kisiel-z-jabka-i-nektaryny.html