ßßß
Potrzebne będą (na każdą porcję):- 2 plastry sarniny z udzca (ok. 100g/1cm grubości każdy)- 1 plaster wędzonego boczku- 1 mała cebula- sól i pieprzSposób wykonania:1) Na patelni podsmażamy drobno pokrojony boczek z cebulą, do lekkiego zarumienienia i wytopienia tłuszczu z boczku.2) Plastry mięsa przyprawiamy solą i pieprzem. Można oczywiście użyć też dowolnych ziół lub marynaty, według własnych upodobań.3) Na patelni odsuwamy na boki skwarki z cebulą i podsmażamy medaliony po 2-3 minuty z każdej strony. Jest to mięso całkowicie pozbawione tłuszczu, także aby zachowało swój smak i wilgotność należy uchronić je przed przesuszeniem i smażyć tylko tyle, żeby było jeszcze lekko krwiste lub choćby różowe w środku. Przed utrata smaku i wilgotności chroni też spora ilość tłuszczu do smażenia na patelni.
Smacznego dla wszystkich =)I na zachętę dla Maćka, który będzie myśliwym =)Agnieszka