ßßß
Potrzebne będą (na 4 porcje):- oliwa lub olej do smażenia- 4 cebule- 4 wędzone kiełbasy- paczka roszponki lub innej drobnej sałaty- 1-2 mandarynkiSposób wykonania:1) Cebulę smażymy na wolnym ogniu ok. 15-20 minut, aż będzie miękka i złocista.2) Odgarniamy na boki patelni cebulę i podsmażamy kiełbasy, ponacinane w ukośne paski.3) Na talerze wykładamy po dużej garści listków roszponki oraz po kilka cząstek mandarynki.4) Wykładamy kiełbasy i cebulę z patelni. Sałatę można nieco polać płynnymi pozostałościami z patelni. Podajemy samo lub z ziemniakami bądź innym wybranym dodatkiem.
Pomysł na potrawę, a szczególnie sałatkę, pochodzi z bloga "Po Prostu Pyszne" =)Smacznego =)Agnieszka