Wykonanie
Cześć =) Moje urodziny już w poniedziałek, a to oznacza, że zaczynają pojawiać się pierwsze prezenty. Dostałem już kilka prezentów od rodziny, prezent od Agnieszki, a także od wielu innych osób.Jednym z prezentów był też obiad, jaki ugotowała dla mnie moja koleżanka z Kujaw, a było to pieczone
udko z kurczaka na
szpinakowym makaronie.Obiad był wspaniały i zachęcam wszystkich do przygotowania podobnego!

Potrzebne będą:-
udka z kurczaka (w zależności od ilości porcji)- małe opakowanie
mrożonego szpinaku-
sól,
pieprz-
żółta papryka-
słodka papryka-
majeranek-
czosnek w proszku-
makaron (jaki kto lubi)-
ser pleśniowy gorgonzolaSposób wykonania:1) Udka marynujemy w
oleju,
soli,
pieprzu,
słodkiej papryce i
majeranku przez 24 godziny.2) Następnie pieczemy je w naczyniu żaroodpornym przez około 1 , 5 godziny, w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.3) Pod koniec pieczenia wkładamy
mrożony szpinak i
ser pleśniowy, a także dodajemy
sól,
biały pieprz,
czosnek, po czym chwilę razem zapiekamy.4)
Makaron gotujemy osobno i dodajemy do udek, a następnie całość chwilę podgrzewamy.5) Talerz dekorujemy
żółtą papryką, "dla koloru i zdrowotności".Smacznego =)