Wykonanie




PIZZA Z WĘDZONYM NA ZIMNO
ŁOSOSIEM I PRZEPYSZNYM
SOSEM POMIDOROWYM!WIWAT ITALIA!;-)

Co nam będzie potrzebne:SOS:-
koncentrat pomidorowy Pudliszki- 2 ząbki
czosnku- 1 łyżka
oliwy z oliwek- świeża
bazyliaCIASTO:- 1/5 opakowania świeżych
drożdży- 70 ml letniej
wody- 1,5 łyżki
oliwy z oliwek-
sól- 120-130g
mąki pszennej o zawartości
białka minimum 10gNA PIZZE:-
łosoś wędzony na zimno-
czarne oliwki-
bazylia
WYKONANIE:- z podanych składników zagnieć ciasto- odstaw na 15 minut aby podrosło- rozwałkuj na okrągły blat (zdjęcie poniżej)


W blenderze zmiksuj koncentrat,
czosnek,
oliwę,
sól i
bazylię. Blat ciasta posmaruj sosem. Najłatwiej będzie jak zrobisz to ruchami okrężnymi.



Na wierzch ułóż
łososia i
oliwki, jak na zdjęciu poniżej.



Wszystko wstawiamy do nagrzanego pieca. Temp. 220 stopni czas pieczenia 20 minut.


Pizzę wyjmujemy z pieca posypujemy świeżymi listkami
bazylii, podajemy gorącą!;-)

Kroimy i zajadamy!SMACZNEGO!



PRZEPIS BIERZE UDZIAŁ W KONKURSIE 3MAJCIE KCIUKI ;-))))