Wykonanie

Zapraszam dzisiaj na soczystego i aromatycznego
pstrąga faszerowanego świeżym
oregano z dodatkiem
masła, podanego z kolorowym
ryżem. Danie jest
banalne w wykonaniu, samo przygotowanie nie zajmuje więcej niż 15 minut. Serdecznie polecam!

SKŁADNIKI:- 2
pstrągi (wypatroszone, obrane, umyte i osuszone)- 1/2 kostki
masła-
sól morska-
pieprz kolorowy-
ryż kolorowy (biały, czarny, czerwony)-
natka pietruszkiWYKONANIE:- naczynie do zapiekania wysmaruj
masłem i łyżką
oleju rzepakowego-
pstrągi oprósz
solą z każdej strony- do wnętrza
ryby włóż płaską łyżkę
masła, i po 4 gałązki świeżęgo
oregano-
ryby ułóż w naczyniu zapiekaj 35 minut- po włożeniu ryb do piekarnika, przygotuj
ryż według instrukcji na opakowaniu.- jak ryz się ugotuje, dodaj do niego łyżkę
masła i posiakną
natkę pietruszki- na talerzu układamy po upieczonym
pstrągu i porcję
ryżu, możemy polać sosem jaki powstał przy pieczeniu
ryby- już gotowe!;-)

Smacznego!ZAPRASZAM NA FACEBOOKA SMYKWKUCHNI!JEŻELI SPODOBAŁ CI SIĘ TEN POMYSŁ NA
RYBĘ SPRÓBUJ TEŻ INNYCH PRZEPISÓW NA
RYBY I OWOCE MORZA, ZNAJDZIESZ JE TUTAJPozdrawiam serdecznie!