Wykonanie
Dzisiejsza propozycja to przede wszystkim danie dla wszystkich chłopców i mężczyzn ;-)
Szynka jest niesamowicie soczysta i aromatyczna, szczerze polecam!Marynata do
mięsa:- 2 łyżki
musztardy francuskiej- 2 łyżki
miodu-
przyprawa Musztardowa- KOTANYI- 4 gałązki świeżego
rozmarynu-
sól zmiękczająca do
mięsaMięso:- 1,5 kg
szynki z tłuszczem
Mięso od strony gdzie jest tłuszcz, nacinamy w kratownicę, nacieramy marynatą i marynujemy w lodówce przez dobę.
Rozmaryn wkłuwamy w kratownicę.Wyjmujemy z lodówki, jak osiągnie temp. pokojową, wstawiamy do pieca nagrzanego do 200 stopni pieczemy około 60 - 70 minut.
Szynka idealnie nadaje się na kanapki lub jako pieczeń do obiadu.Smacznego!