Wykonanie
Wewnętrzny zdałam. :) Nie miałam dziś czasu kombinować z obiadem.Przedstawiam przepis na proste, szybkieale baardzo smaczne
mięso.Przepis:* 1 kg
karkówki* słoiczek
musztardy* 2 łyżki
miodu płynnego*
przyprawa do
karkówki*
czosnek granulowany* 2 ząbki
czosnkuMięso opłukać i pokroić na kawałki. W osobnej miseczce wymieszać
musztardę,
miód,
przyprawy i przecisnąć do tego
czosnek przez praskę. Wymieszać z
mięsem, by każdy kawałek był namoczony w marynacie i odstawić do "przegryzienia się" (ja odstawiłam tylko na godzinkę, ale zwykle robię to na całą noc). Wkładamy wszystko do rękawa do pieczenia, układamy w blaszce i pieczemy w 180 stopniach ok 1 h. Po wyjęciu od razu cieszymy się mięciutkim, delikatnym
mięsem karkówki z lekko słodkawym posmakiem. Najlepiej dla mnie smakuje z
ryżem ;)