Wykonanie
Mój ulubiony dodatek do
mięsa na słodko-
kasza jaglana z
jabłkiem i
suszonymi owocami. Idealnie komponuje się z drobiem i
cielęciną.

Składniki:1 szklanka
kaszy jaglanej,1 szklanka
wody,1 szklanka
mleka,½ szklanki suszonych
śliwek,½ szklanki
suszonej żurawiny,2
jabłka,1
cukier waniliowy,
sól do smaku,2 łyżki
miodu,2 łyżeczki
masła.Wykonanie:
Kaszę jaglaną zalać
wodą wymieszaną z
mlekiem, lekko posolić, dodać
masło i gotować około 20 minut, następnie wystudzić.
Jabłka obrać pokroić w cienkie plastry i lekko obsmażyć na
maśle,
śliwki zaś pokroić w paski, dodać
żurawinę i wymieszać z
kaszą. Następnie wsypać
cukier waniliowy, dosłodzić
miodem i w razie potrzeby delikatnie dosolić.