ßßß Cookit - przepis na Karp smażony na głębokim tłuszczu

Karp smażony na głębokim tłuszczu

nazwa

Wykonanie

Karp jest jednym z moich faworytów na wigilijnym stole.
1. Karpia dokładnie czyścimy .
2. Następnie kroimy go w dzwonki
3. Dzwonki posypujemy dokładnie przyprawą do ryb i Vegetą i pozostawiamy na dwie godziny
4. W międzyczasie kroimy dużą cebulę, oraz przygotowujemy panierkę z bułki tartej i mąki.
5. Po dwóch godzinach zaczynamy smażyć przygotowanego karpia.
6. Wlewamy na patelnię olej i po nagrzaniu się oleju zaczynamy smażyć karpia posypując go pokrojoną cebulą, następnie przykrawamy patelnię pokrywką. Karpia smażymy w małej temperaturze przez około 15 minut po 15 minutach zwiększamy temperaturę i smażymy tak długo aż cebula się zarumieni.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/11/sposob-na-pysznego-karpia-smazonego-na.html