ßßß Cookit - przepis na Roladki puree w andrucie

Roladki puree w andrucie

nazwa

Wykonanie

Pyszny andrut z ziemniaczanym nadzieniem.
Składniki:
1 kg ziemniaków
4 dag masła
½ szklanki mleka
Sól do smaku
2 pętka dobrej wiejskiej kiełbasy
2 andruty
2 jaja
Bułka tarta do panierki
Olej do smażenia
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować i przetrzeć przez praskę. Wlać wrzące mleko, dodać masło i utrzeć na pulchną masę, następnie przyprawić do smaku według upodobania. Dobrze ciepłe puree nakładać na andruty,
na brzegu położyć pętko obranej ze skórki kiełbasy i zwijać powoli jak rolady.
Położyć do lodówki aby się schłodziły, po czym ucinać nożem porcje, moczyć z obydwu stron w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/10/roladki-puree-w-andrucie.html