Wykonanie
Co jest bardziej francuskiego od bagietek? Jest to świetny pomysł, gdy zostaje kawałek twardej
bagietki.
![](/Data/Images/gotujejakmasterchef.blogspot.com\2015_slash_06_slash_mini-ftrancuskie-tosty/l/-295453949.JPG)
![](/Data/Images/gotujejakmasterchef.blogspot.com\2015_slash_06_slash_mini-ftrancuskie-tosty/l/616317137.JPG)
Składniki1 długa
bagietka (twarda, ale jeszcze dająca się kroić)2
jajka1/4 szklanki pełnego
mlekaszczypta
soliolej lub
masło (do smażenia)Przygotowanie
Bagietkę kroję na kromki. W miseczce roztrzepuje
jajka z
mlekiem i
solą. Maczam tosty w
jajku i smażę na rozgrzanym
oleju w obu stron. Podaje ciepłe. U mnie z
szynką- kawałki na chwilę położyłam na patelnię.
![](/Data/Images/gotujejakmasterchef.blogspot.com\2015_slash_06_slash_mini-ftrancuskie-tosty/l/1273736218.JPG)
![](/Data/Images/gotujejakmasterchef.blogspot.com\2015_slash_06_slash_mini-ftrancuskie-tosty/l/184571556.JPG)
![](/Data/Images/gotujejakmasterchef.blogspot.com\2015_slash_06_slash_mini-ftrancuskie-tosty/l/-331185371.JPG)