Wykonanie
Do przygotowania pasty potrzeba:-
mięso z
pstrąga wędzonego 150 g (około 1/2
pstrąga)-
pomidory suszone w
oleju 20 g-
ser feta 20 g-
oliwki zielone 20 g-
majonez 20 g (1 łyżka płaska)-
sól i
pieprz do smaku
Mięso pstrąga oddzielamy od skóry i wyjmujemy ości, następnie rozdrabniamy je nożem.
Suszone pomidory odsączamy i kroimy w drobną kosteczkę, podobnie
oliwki oraz
ser feta. Składniki łączymy razem, dodając
majonez oraz
sól i
pieprz.




Składniki odżywcze dla całości po przygotowaniu (225 g):
Białko: 37,84 gWęglowodany: 1 , 46 gTłuszcze: 39 , 32 gKcal: 505Propozycja podania:

- 40 g ekspresowego
chlebka z
siemienia lnianego (5 kromek)- 5 g
masła- 75 g pasty z
pstrąga wędzonegoSkładniki odżywcze w 5 kromkach z
masłem i pastą:
Białko: 19,27 gWęglowodany: 1 , 15 gTłuszcze: 26 , 41 gKcal: 326W sam raz na drugie śniadanko :)Kategoria:
RybyAutor(ka): blogewelinka Czas publikacji: niedziela, 06 października 2013 16:17OpcjePoleć znajomemu wpis „Pasta z
pstrąga wędzonego z
oliwkami,
suszonymi pomidorami oraz fetą”