ßßß Cookit - przepis na Pasta z pstrąga wędzonego z oliwkami, suszonymi pomidorami oraz fetą

Pasta z pstrąga wędzonego z oliwkami, suszonymi pomidorami oraz fetą

nazwa

Wykonanie

Do przygotowania pasty potrzeba:
- mięso z pstrąga wędzonego 150 g (około 1/2 pstrąga)
- pomidory suszone w oleju 20 g
- ser feta 20 g
- oliwki zielone 20 g
- majonez 20 g (1 łyżka płaska)
- sól i pieprz do smaku
Mięso pstrąga oddzielamy od skóry i wyjmujemy ości, następnie rozdrabniamy je nożem. Suszone pomidory odsączamy i kroimy w drobną kosteczkę, podobnie oliwki oraz ser feta. Składniki łączymy razem, dodając majonez oraz sól i pieprz.
Składniki odżywcze dla całości po przygotowaniu (225 g):
Białko: 37,84 g
Węglowodany: 1 , 46 g
Tłuszcze: 39 , 32 g
Kcal: 505
Propozycja podania:
- 40 g ekspresowego chlebka z siemienia lnianego (5 kromek)
- 5 g masła
- 75 g pasty z pstrąga wędzonego
Składniki odżywcze w 5 kromkach z masłem i pastą:
Białko: 19,27 g
Węglowodany: 1 , 15 g
Tłuszcze: 26 , 41 g
Kcal: 326
W sam raz na drugie śniadanko :)
Kategoria:
Ryby
Autor(ka): blogewelinka Czas publikacji: niedziela, 06 października 2013 16:17
Opcje
Poleć znajomemu wpis „Pasta z pstrąga wędzonego z oliwkami, suszonymi pomidorami oraz fetą”
Źródło:http://nienudnadieta.blox.pl/2013/10/Pasta-z-pstraga-wedzonego-z-oliwkami-suszonymi.html