Wykonanie
Przepis jest zmodyfikowanym przeze mnie, przepisem od koleżanki z USA :)Potrzebne będą:-
dynia pieczona - puree 300 g- słoiczek
marchewki dla dzieci (Gerber) 130 g-
otręby owsiane zmielone 40 g-
migdały zmielone 60 g-
wiórki kokosowe niesłodzone 40 g-
białka z 3 jaj- 1 miarka odżywki
białkowej waniliowej 25 g-
mleko sojowe niesłodzone 50 ml- 1 łyżeczka
cynamonu mielonego- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 0,5 łyżeczki
sody do pieczenia-
olejek waniliowy do ciast- słodzik w płynie w razie potrzebyPiekarnik nagrzewamy do 170°C. Blaszkę 24x30cm wykładamy papierem do pieczenia i spryskujemy Pam`em.Przepis jest banalnie prosty, a mianowicie wszystkie składniki miksujemy razem. Masę przelewamy na papier do pieczenia. Pieczemy około 30-40 minut - do suchego patyczka.





Składniki odżywcze dla 1 porcji (na zdjęciu około 40 g)
Białko: 4,81 gWęglowodany: 3 , 95 gTłuszcze: 5Kcal: 82W cieście znajduje się stosunkowo dużo węglowodanów jak na mnie, jednakże są to w przeważającym stopniu węglowodany pochodzące z
cukrów złożonych czyli tych dobrych :). Także mały kawałeczek ciasta nie zaszkodzi!