Wykonanie
Miałam wielką ochotę na coś słodkiego i szybkiego, a szybszych
ciastek niż te to chyba nie da się zrobić. Fajne wyszły, naprawdę ciekawe połączenie smaków - skuście się koniecznie.


Składniki:1 płat
ciasta francuskiegokilka łyżek
powideł śliwkowychwiórki kokosoweczekoladowe łezkiPrzygotowanie :Płat ciasta rozkładam na papierze, przecinam go na pół, by powstały dwa prostokąty. Każdy prostokąt smaruję (niezbyt grubo) powidłami, pozostawiając wolne brzegi. Powidła oprószam wiórkami kokosowymi, po czym zwijam wszystko w wałek (warto posmarować brzeg ciasta
woda, żeby lepiej się skleiło).
Ostrym nożem dzielę wałek na ok. 2 cm kawałki, układam je przecięciem do góry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W każde ciasto wciskam kilka
czekoladowych kropelek. Wstawiam blachę do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. na ok. 25 minut (góra-dół).Przepis autorski.'





