Wykonanie
Trudno o szybszą przekąskę na ciepło - taką
cukinię można przygotować w kilka minut, warto jednak dać jej chwilę na zamarynowanie, bo smak nadaje jej
sos sojowy. Bardzo lubię takie jedzonko, a Wy? Szybkie, tanie i bardzo smaczne.



Składniki :po 1 niewielkiej
cukinii na osobęciemny
sos sojowyodrobina
oleju do smażenia
jogurt greckinatka pietruszkiPrzygotowanie :Umyte i osuszone
cukinie kroję w skośne plastry grubości ok. 0,5 cm. Każdy plaster z obu stron smaruję
sosem sojowym (lub wrzucam wszystkie do miski i zalewam sosem), odstawiam na 10 minut do zamarynowania. Rozgrzewam niewielką ilość
oleju na patelni grillowej i układam plastry -smażę je po 3 minuty z każdej strony. Po usmażeniu przekładam na chwilę na papier do odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podaję z
jogurtem, posypane posiekaną
natką pietruszki.Przepis autorski.


