Wykonanie
Wraz z nadchodzącą wiosną dobrze by było zrzucić co nieco tam i ówdzie :)Mój
ryżowy deser w tym pomoże, bo jest leciuchny i delikatny, a zaspokoi chęć na coś słodkiego. Jeśli nie lubicie
ananasów, spróbujcie go przygotować z
brzoskwiniami, będzie równie pyszny :)Dosłodziłam deser wiosennym, pysznym
miodem rzepakowym z gospodarstwa pszczelarskiego
Miody Suszka .



Składniki na 2 porcje :1 puszka
ananasów0,5 szklanki ugotowanego
białego ryżu1 łyżeczka
miodu rzepakowego firmy
Miody Suszka0,5
laski wanilii (lub 1 łyżeczka
cukru waniliowego)Przygotowanie :Wcześniej ugotowany i ostudzony
ryż (odkładam kilka ziarenek do ozdoby) miksuję z połową
ananasów, dodaję
miód i ziarenka
wanilii, mieszam by powstał jednolity krem. Pozostałe
ananasy kroję w kawałki. W salaterkach lub miseczkach układam na przemian pokrojone
ananasy z masą
ryżową, na górze układam po kawałku
ananasa i po kilka całych ziarenek
ryżu, ozdabiam listkami świeżej
mięty. Deser podaję po schłodzeniu.Przepis autorski.




